Fang en laks i åen

400 m2 butik

Vi har over 20.000 varenumre i vores butik i Randers, der ligger 2 minutter fra motorvej E45.

Dag til dag levering

hvis du bestiller dine varer inden kl. 16.00, modtager du dine varer dagen efter! Læs mere her

Prisgaranti

Hvis du finder samme vare til en lavere pris, modregner vi straks forskellen. Tjek betingelserne her

Fang en laks i åen

Laks
Laks (Salmo salar) har det hele: myterne, drømmene og historierne! Laksen er en anadrom fisk, som lever det meste af sit liv i havet, men vandrer op i åer og elve for at gyde. Og det er specielt når de er på deres gydevandring vi har chancen for at møde denne ”konge” fisk i de danske åer.

Det typiske udstyr er en spinnestang fra 10' og opefter, monteret med et fastspolehjul, fyldt op med en god og stærk nylonline i minimum 0,35mm – Multiplikatorhjulet er også populært til laksefiskeri, specielt ved fiskeri med naturlig agn som orm eller reje. Fluefiskeri efter laks er en verden for sig, og her benyttes alt fra 10' enhåndsstænger, til kraftige 13'-14' 2-hånds modeller. Er man på begynder stadiet, anbefaler vi klart den almindelige spinnestang, monteret med et fastspolehjul med en god og stærk frontbremse. Hjulet vil typisk være fra str. 4000 og opefter.

Til fiskeriet i åen benyttes blink, wobler eller spinner. De sidste år er specielt "kondomspinneren" blevet populær, og står derfor naturligt nok for en god del af fangsterne. Spinneren har en tung krop, en lang plastik hale, og en trekrog i enden. Spinneren kastes opstrøms, og man lader den synke mod bunden, hvorefter man starter indspinningen, det store blad gør, at spinneren kan fiskes langsomt over bunden, hvor laksen står.

Laksen kan dog hugge i alle faser af kastet, lige fra nedslaget, når spinneren vender i strømmen, eller helt inde under egen bred. Men når hugget falder, er man ikke i tvivl, og det er her grej og tålmodighed skal stå sin prøve. Det kan kræve 100 vis af timer at møde laksen. Men lykkes det, er man med stor sandsynlighed blevet smittet med "laksevirus" for resten af livet!

• Mindstemål for laks i ferskvand er 40cm (vær dog opmærksom på lokale forskelle/særregler)

• Laksen er fredet 16. november til 15. januar i ferskvand

• Sæsonen begynder typisk 1. marts, og varer til fredningen træder i kraft (vær dog opmærksom på lokale forskelle og særfredninger)

Bemærk, der er mange særfredninger, love og regler. Så sæt dig ALTID ind i de lokale forhold og fredninger. Ved fiskeristyrelsen kan du finde al relevant information om mindstemål og fredninger på alle fiskearter. Tjek også din lokale forening eller klub før du starter dit fiskeri

FC Spinner Downstream spinner
-50%
Fenwick Ironfeather Cast/Ambassadeur 7000 fiskesæt

Vejl. pris pr. stk 3.798,00 DKK

-38%
Ron Thompson Salmon Stick

Vejl. pris pr. stk 1.599,00 DKK

FC Spinner Upstream (Endegrej - spinnere)
-50%
Ron Thompson Salmon Worm Stick 17'

Vejl. pris pr. stk 1.999,00 DKK

-41%
Lawson Norwegian Spin fiskestang

Vejl. pris pr. stk 2.199,00 DKK

-18%
Bomber B15 Jointed - leddelt wobler

Vejl. pris pr. stk 109,00 DKK

-47%
Ron Thompson Salmon Stick Trigger (Fiskestang - spinnestang)

Vejl. pris pr. stk 1.899,00 DKK

-24%
Lawson Atlantic Salmon S2 Spin - fiskestang

Vejl. pris pr. stk 2.499,00 DKK

KarlK Flying C spinner (Endegrej - spinnere)
-29%
Sunray Shadow flue

Vejl. pris pr. stk 35,00 DKK

-40%
Fenwick Ironfeather Cast/Ambassadeur Compact fiskesæt

Vejl. pris pr. stk 4.798,00 DKK

-44%
Lawson Northern Lite Trigger (Fiskestang - spinnestang)

Vejl. pris pr. stk 1.799,00 DKK

Sorter stigende
pr. side
Hos lystfisk.dk finder du alt til laksefiskeri. Vi har altid prisgaranti på lakseblink - laksespinnere - laksestænger og beklædning til fiskeri efter laks. Vi guider dig gerne i butikken eller per telefon/mail, så du får det helt rigtige udstyr til dit laksefiskeri. Vi har også kurser i laksefiskeri. Besøg butikken, hjemmesiden, eller lystfisk.dk på Facebook