FISKELINER

Fiskelinen er en af de vigtigste ting mellem dig og fisken. Vi vil faktisk gerne udnævne fiskelinen til noget af det mest kritiske overhovedet. Funktionerne i en fiskeline er mange, og man bør derfor altid vælge fiskeline ud fra det fiskeri man dyrker. Fiskelinen er forbindelsen mellem dig og dit endegrej,- og selvfølgelig den helt store drømmefisk... Valg af den rigtige fiskeline til dit fiskeri og fiskehjul giver dig mulighed for bedst mulige kast, at du mister mindre endegrej, at du kan kende forskel på et nap fra en fisk og en grødeklat mm. Til fiskeri med fastspolehjul - spinnehjul eller multihjul vælges ofte mellem monofil line og fletline. Fletline har langt større brudstyrke og ingen elasticitet, modsat monofilline. Køb din line billig her, og husk vi har PRISGARANTI!
Der er ingen produkter, der matcher dit valg.

Valg af fiskeline afhænger af en række faktorer, såsom fiskestedet, art og fisketeknik, og det er vigtigt at tage hensyn til disse faktorer, når man vælger sin line.

Nylonlinen er en populær type line, som er velegnet til mange former for fiskeri. Den er fleksibel og strækbar, hvilket kan være nyttigt til mange arter, da det hjælper med at absorbere nogle af fiskens kraftfulde ryk og bevægelser. Nylonlinen er også relativt billig og let at arbejde med.

Fletlinen er en anden populær type line, som er stærkere og mere slidstærk end nylonlinen. Fletlinen har også mindre stræk end nylonlinen, hvilket gør den mere følsom og giver dig mulighed for at mærke selv de mindste nap fra fisken. Fletlinen er dog normalt dyrere end nylonlinen.

Fluorocarbonlinen er en tredje type line, der er usynlig under vandet og derfor kan være nyttig i situationer, hvor fisken er særlig forsigtig eller kræsen. Fluorocarbonlinen er også mere stiv end nylonlinen og fletlinen, hvilket kan hjælpe med at give en bedre krogning. Fluorocarbonlinen er normalt dyrere end nylonlinen og fletlinen. Oftest benyttes fluorocarbon som forfangsline

Diameteren af fiskelinen afhænger også af sted, art og fisketeknikken. Generelt set jo tykkere linen er, desto stærkere vil den være, men jo tyndere den er, desto mere følsom vil den være. Tykkere liner er normalt bedre til at håndtere større fisk og mere krævende fiskeri, mens tyndere liner er bedre til mere følsomme fisketeknikker og mindre fisk.

Her er et par generelle retningslinjer for valg af diameter (nylonline) baseret på fiskeriets art:

  • Let ferskvandsfiskeri: 0,20 mm - 0,25 mm
  • Tungere ferskvandsfiskeri: 0,30 mm - 0,35 mm
  • Let saltvandsfiskeri: 0,30 mm - 0,40 mm
  • Tungere saltvandsfiskeri: 0,40 mm - 0,50 mm

Husk på, at dette blot er generelle retningslinjer, og at det altid er vigtigt at tilpasse din fiskeline til det specifikke fiskeri, du planlægger at udføre.

Copyright © 2021 lystfisk.dk